skeppskatt.blogg.se

Kattfakta, Genetik, Lagar, dräktighet, kattungar, veterinärvård, uppfostran, beteende m.m

Fångat en vildkatta!

Kategori: Allmänt

Min svärmor har en gård på landet där de lyckats få ditt en vildkatt, och med en hemlös vildkatt som de flesta vet förökas antalet katter snabbt.
Eftersom de redan har några kastrerade katthanar på gården så är de ganska besvärade av katten som fått ett par kullar där vilket har resulterat i ett gäng vilda katter vid detta laget. Några har avlivats, några har jag fångat in och omplacerat medans de varit unga och några är  kvar mestadels hankatter. Idag lyckades jag locka till mig den förstkommande mammakatten med en burk med kattmat. Jag ställde en skål med lite kattmat under verandans golv och den äldsta kattan kom snabbt fram, jag antar att hon var oerhört hungrig. Jag fick fångat henne med en håv från lite avstånd och gick sedan snabbt fram och höll ned henne mot marken stadigt.

Nu har jag tagit hem henne, gjort iordning gästrummet med kattlåda, kattmat och kattiga myshörnor, tvättat av henne, gett henne avmaskningsmedel och till sist frontline i nacken mot parasiter. Det är bara ett problem, jag är ganska säker på att hon är dräktig igen, en vild chansning av att se hennes mage ;)
Jag känner mig säker på att denna kissen som villigt redan en timme efter flytten accepterar att bli klappad tidigare har haft ett hem och kommer att gå att socialisera.
Därför ska vi få henne tryggare och tamare, och efter hon fått kattungarna ska hon kastreras och få flytta till ett nytt hem och jag känner på mig att det kommer att gå jättebra!
Nu hoppas jag bara att hon hinner vara här någon dag innan kattungarna föds så hon hinner att känna sig hemma <3 
 
Kommentera inlägget här: